Vullers

 

Vullers of opvulmaterialen zijn producten die gebruikt worden om rimpels op te vullen, volume te herstellen of de kwaliteit van de huid te verbeteren. Er bestaan zeer veel verschillende producten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Elk product heeft specifieke eigenschappen, levensduur, voor- en nadelen. Afhankelijk van uw leeftijd, uw huidtype, de te behandelen zone of rimpels, het gewenste resultaat en uw individuele voorkeur wordt het voor u beste product gekozen. De producten waar wij mee werken zijn steeds tijdelijke vullers die biocompatibel zijn. Het product wordt, eens het in de huid is ingebracht, door het lichaam geleidelijk afgebroken. Dus ook het resultaat zal geleidelijk weer verminderen. Afhankelijk van het gebruikte product blijft het resultaat 6 tot 12 maanden.

Rimpelvullers

Hiermee gaan we specifieke rimpels, groeven of fijne lijntjes opvullen, zodat deze minder diep worden en we het gelaat verjongen en minder getekend maken. Plaatsen waar deze veel gebruikt worden zijn de neus-lippen plooi, marionette lijnen, kleine lijntjes rond de ogen of rond de mond. Ook afhangende mondhoeken kunnen we hiermee liften en de lipcontouren kunnen we terug beter definiëren.

Volumevullers

Dit zijn dikkere, stevigere producten waarmee we volumes kunnen herstellen die in de loop der jaren afgenomen zijn. Deze kunnen gebruikt worden om het volume van de lippen te verbeteren, om de jukbeenderen te liften, de wangen te vullen of de kaakrand te verstevigen.

Collageenstimulatie

Bepaalde producten kunnen in verdunde vorm gebruikt worden. Ze gaan dan slechts een beetje volume toevoegen, maar gaan vooral de collageenproductie stimuleren en zo de huid terug voller en steviger maken. Door de producten te verdunnen kunnen we grotere zones van binnenuit behandelen en verstevigen. Hier denken we bijvoorbeeld aan de vele fijne lijntjes op de wangen, het verstevigen van de huid in de hals of op het decolleté.

 
 

Verloop van de behandeling en nazorg

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Op sommige gevoelige zones, zoals de lippen, kan een verdovende crème aangebracht worden 1 uur voor de behandeling. De te behandelen zone wordt eerst aangetekend en grondig ontsmet. Het gekozen product wordt in de huid gebracht dmv fijne naaldjes of canules. U voelt dan enkele prikjes en soms wat branderigheid. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar, zodat dit samen met u geëvalueerd kan worden.

Na de behandeling kan u een licht verdoofd gevoel hebben op de behandelde plaats. Dit is de inwerking van de verdoving die in de producten aanwezig is om het comfort van de behandeling te verbeteren. De behandelde zones kunnen wat roodheid vertonen en soms een lichte zwelling. Bij oppervlakkige behandelingen zijn er soms merktekens of lichte verdikkingen zichtbaar. Dit trek echter weg de komende uren tot dagen. Soms kan er op de prikplaats een blauwe plek ontstaan. Ook dit verdwijnt vanzelf na enkele dagen. U mag make-up gebruiken om dit wat te camoufleren, vanaf 4 uur na de behandeling.

Zeldzaam zijn er grotere blauwe plekken zichtbaar. Neveneffecten zoals langdurige zwelling, roodheid, infecties, granulomen, verharding, verkleuring en allergische reacties zijn beschreven, maar zijn zeldzaam.

We werken enkel met niet-permanente producten. Ze worden dus door het lichaam geleidelijk afgebroken en verdwijnen. De snelheid van afbraak kan individueel verschillen en hangt ook af van de beweeglijkheid van het behandelde gebied. Gemiddeld blijft het resultaat 6 tot 12 maanden. Nadien kan de behandeling herhaald worden.

We doen geen injecties als men allergisch is aan één van de bestanddelen of aan plaatselijke verdovingen. Bij ontstekingen of infecties op de te behandelen huid, of als er vroegere behandelingen gebeurd zijn met semi-permanente of permanente vullers, kunnen we geen bijkomende injecties doen. Bloedverdunners en aspirine geven een verhoogde kans op blauwe plekken na de behandeling. Ook tijdens zwangerschap of borstvoeding doen we geen injecties.