Plexr Soft Surgery

 

Plexr Soft Surgery is een niet-invasief alternatief voor verwijdering van overtollige huid en het aanpakken van plaatselijke huidverslapping. De methode werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling wordt de huid met een fijne naald aangeraakt en daarbij werk een boog van geladen plasma puntsgewijs in op de huid.

Door deze aanraking gaat de bovenste huidlaag verdampen, waardoor we vorming van nieuwe huid stimuleren. Tevens treed er een contractie op van de dieper gelegen huidvezels, waarvoor we verstrakking van de huid bekomen. Met deze behandeling wordt ook de diepere huidlaag gestimuleerd, wat resulteert is extra aanmaak van collageen en elastine.

Al deze effecten zorgen ervoor dat de huidstructuur gaat verbeteren, met een natuurlijke verjonging tot gevolg.

Meestal is 1 behandeling voldoende. Soms zijn extra behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot en het gewenste resultaat. Gemiddeld kan er 30% van de huidverslapping weggenomen worden in 1 behandeling.

Plexr Soft Surgery kan gebruikt worden voor het verwijderen van kleine storende huidletsels, voor de verbetering van littekens, voor de verstrakking van de bovenste oogleden of de onderste oogleden en voor rimpels op de bovenlip.

 

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up.

Deze behandeling gebeurd onder plaatselijke verdoving. De huid wordt met een fijn naaldje aangeraakt, er wordt niet in de huid geprikt. Bij deze aanraking verdampt de opperhuid en trekken de diepere huidlagen samen. Meestal is de behandeling pijnloos, soms kan je wat prikjes gewaar worden. De behandeling duurt, afhankelijk van de te behandelen zone, 30-60min. Als de behandeling klaar is, brengen we een speciale wondcrème aan.

Na de behandeling is de huid wat rood en zijn de korstjes duidelijk zichtbaar. Deze korstjes blijven 7- 10 dagen staan. Belangrijk is dat de korstjes niet verwijderd mogen worden door krabben of wrijven, maar spontaan moeten afvallen. De eerste dagen na de behandeling kan er zwelling ontstaan, vooral bij behandeling van de oogleden is dit het geval. Dit bestrijd je best door de huid te koelen met koude kompressen. De huid mag gereinigd worden met een milde reiniger. Nadien moer er een genezende crème aangebracht worden.

Nadat de korstjes afgevallen zijn, ziet de huid nog wat rozig. Dit verbeterd geleidelijk over de volgende weken. Het eindresultaat mag u verwachten na 2 maanden. U moet zich zeer goed tegen de zon beschermen de eerste 2 maanden na de behandeling.

De verbetering van de huidstructuur en de verstrakking van de huid zijn blijvend. Natuurlijk gaat het normale verouderingsproces verder na de behandeling, zodat het mogelijk is dat u na enkele jaren een nieuwe behandeling wenst.