Draadlift

 

Draadlift is een behandeling waarmee we oplosbare draden oppervlakkig in de huid brengen om de huid van binnenuit te verstevigen en te verstrakken. De draden die hiervoor gebruikt worden zijn PDO draden, opgebouwd uit polydioxanon. Dit zijn oplosbare draden die al jaren gebruikt worden bij heelkundige ingrepen. Het zijn zeer fijne, soepele draden, die eenvoudig in de huid in te brengen zijn met speciaal hiervoor ontworpen naaldjes. Eenmaal de draad in de huid zit, wordt het materiaal dmv van hydrolyse afgebroken tot water en CO2. Tijdens het oplossen van de draad vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad. Het collageen zorgt voor een versteviging van de huid en een liftend effect.

De draden bestaan in verschillende diktes, lengtes en vormen. De keuze van de draad wordt bepaald door de te behandelen zone en het gewenste resultaat. Er zijn draden met kleine weerhaakjes, die zich na het inbrengen gaan vastzetten op de huid. Hiermee kunnen we de huid echt gaan liften. De gladde draden worden gebruikt om enkel collageenproductie te stimulere.

De liftende draden worden vooral gebruikt in het gelaat en de hals om de kaaklijn te verstrakken, de hals aan te spannen en de wangen te liften.

De gladde draden worden vooral gebruikt in de hals en decolleté om de huid te verstevigen.

 

Verloop van de behandeling en nazorg.

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Soms geven we een verdovende crème die u zelf 1 uur voor de behandeling kan aanbrengen.

De te behandelen zone wordt eerst aangetekend en grondig ontsmet. Bepaalde insteekplaatsen worden met een kleine injectie plaatselijk verdoofd. De draden zelf worden dan met fijne naalden oppervlakkig in de huid ingebracht. Bij het inbrengen voelt u kleine prikjes en soms wat trekkend gevoel. De behandeling is soms wat onaangenaam, maar wordt meestal goed verdragen.

Na de behandeling kan u uw normale activiteiten gewoon hervatten. Best vermijd u de eerste dagen zware fysieke inspanningen of sport. Vermijd de eerste week ook zon, zonnebank en sauna.

Na de behandeling is er wat zwelling en roodheid zichtbaar. Sommige mensen hebben een gevoel van warmte op de behandelde plaatsen. Dit alles trekt weg over enkele dagen. Ook voelt men de draadjes soms wat verspringen onder de huid. Dit is volledig normaal. Soms zijn er grotere blauwe plekken. Make-up mag gebruikt worden vanaf de dag na de behandeling om dit te camoufleren.

Onmiddellijk na de behandeling ziet u al resultaat. Na enkele weken begint de eigen collageenvorming op gang te komen. Het resultaat verbeterd dan zeer geleidelijk en is optimaal na 2 tot 3 maanden. Het resultaat blijft gemiddeld 1 jaar. Nadien kan de behandeling herhaald worden.

Een draadlift kan gecombineerd worden met andere behandelingen om het resultaat te optimaliseren.

We doen geen draadlift als er een ontsteking of infectie aanwezig is op de te behandelen huid. Bloedverdunners en aspirine geven een verhoogde kans op blauwe plekken. Ook tijdens de zwangerschap of borstvoeding worden geen behandelingen uitgevoerd.