Btx

 

Btx is een spierontspanner die gebruikt wordt voor de behandeling van dynamische, mimische rimpels. Wanneer een gelaatsspier gaat samentrekken, gaat deze de huid in een plooi trekken. In de loop der jaren gaat deze herhaaldelijke beweging, samen met het verminderen van de elasticiteit van de huid, leiden tot een permanente rimpel. Door het gebruik van spierontspanners kunnen we de vorming van deze rimpels voorkomen, alsook de verdere verdieping van bestaande rimpels verminderen. Spierontspanners worden dus niet alleen gebruik als behandeling van rimpels, maar kunnen effectief ook preventief ingezet worden.

Indicaties

 
 
Fronsrimpel

De vertikale lijntjes tussen de wenkbrauwen worden veroorzaakt door het samentrekken van bepaalde voorhoofdsspieren. Ze geven ons gelaat een zorgelijke en soms boze uitdrukking. Behandeling van deze spiergroep zal de rimpels verminderen en de gelaatsexpressie verzachten.

Voorhoofdsrimpels

De horizontale rimpels op het voorhoofd worden veroorzaakt door contractie van de voorhoofdsspier. Behandeling van deze grote, maar vrij oppervlakkige spier zal deze lijntjes verzachten en het gelaat verjongen.

Wenkbrauwlift

Door specifieke behandeling van de spiertjes die de wenkbrauwen naar beneden trekken, gaan de spiertjes die naar boven trekken een lifting van de wenkbrauwen geven.

Kraaiepootjes

De kleine rimpeltjes naast de ogen worden door sommigen als lachrimpels beschreven en kunnen dus uiterst charmant zijn. Andere mensen vinden dit echter storend. Behandeling van de buitenste rand van de oogkringspier kan ook deze zone ontspannen en deze rimpels indien gewenst verzachten.

Neusrimpels – Bunny Lines

Kleine fronsrimpeltjes op de neus kunnen behandeld worden door injectie van de neusspier.

Kinrimpels

Bij samentrekking van de kinspier kan de kin soms onregelmatig en bobbelig worden. Ook dit kan aangepakt worden met een kleine injectie.

 

Verloop van de behandeling en nazorg

Na het bespreken van de gewenste behandeling wordt het te behandelen gebied grondig ontsmet. De te behandelen spieren worden aangetekend en beoordeeld om de voor u ideale dosis te bepalen. Het product wordt dan in de verschillende spiertjes ingespoten met een zeer fijne naald. Men voelt dan enkele prikjes, maar de behandeling is niet echt pijnlijk.

Na de behandeling kan u uw normale activiteiten gewoon hervatten. U mag de eerste 4 uur niet gaan liggen of te veel voorover buigen. U vermijd best zon, zonnebank en sauna de eerste 24 uur. Kleine zwellingen of roodheid verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Soms kunnen op de prikplaatsen kleine blauwe plekjes ontstaan, die mogen voorzichtig gecamoufleerd worden en ze verdwijnen spontaan na enkele dagen. Zeldzaam kan er na de behandeling hoofdpijn optreden of blijft de injectieplaats wat gevoelig.

Spierontspanners werken niet onmiddellijk. Het product begint te werken na enkele dagen en werkt optimaal na 2 weken. Het effect blijft gemiddeld een 4-tal maanden. De werkingsduur varieert individueel, afhankelijk van de sterkte en de activiteit van de behandelde spieren. Nadien kan de behandeling herhaald worden.

Spierontspanners mogen niet gebruikt worden als u aan een spierziekte lijdt. Bij ontsteking of infectie op de te behandelen huid mogen geen injecties gebeuren. Ook tijdens zwangerschap en borstvoeding doen we geen injecties.

 

Overmatig zweten – hyperhidrose

Zweten is een belangrijke manier voor het lichaam om warmte kwijt te geraken en de lichaamstemperatuur te regelen. Mensen met hyperhidrose zweten echter meer dan nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Hyperhidrose kan veralgemeend zijn, en wordt dan meestal veroorzaakt door ziekte. Plaatselijke hyperhidrose komt het meest voor en wordt niet veroorzaakt door ziekte. Het is overactiviteit van de zweetklier, waarvan de oorzaak niet bekend is.

Plaatselijke hyperhidrose kan voorkomen op de handen, de voeten of in de oksels. In eerste instantie gaan we proberen de zweetproductie te beperken met speciale deodorants. Als deze echter onvoldoende werkzaam zijn, kunnen we voor de oksels een behandeling met injecties overwegen.

Het is aan te raden om enkele dagen voor de behandeling de oksels te scheren. De te behandelen zone wordt eerst aangetekend en grondig ontsmet. Het product wordt dan met zeer fijne naaldjes oppervlakkig in de huid van de oksels ingespoten. De behandeling zelf duurt slechts 10 min. Vlak na de behandeling ziet de huid wat rood en zijn er wat bobbeltjes en merktekens zichtbaar op de huid. Deze verdwijnen vanzelf over enkele dagen. Het product werkt niet onmiddellijk, maar heeft 2 weken nodig om in te werken. Na 2 weken is de zweetproductie gemiddeld met 85% verminderd en het effect blijft meestal 6 maanden.