Skintyte

 

Skintyte is een nieuwe behandeling waarmee we de huid kunnen verstrakken en verstevigen. We maken gebruik van infrarood licht waarmee we diep in de huid kunnen dringen om de dermis, de lederhuid op te warmen. Deze opwarming veroorzaakt een contractie van de collageen vezels, waardoor we een onmiddellijke verstrakking van de huid zien. Tevens gaat de warmte de productie van nieuwe collageen en elastine vezels in de huid stimuleren. We gaan de huid dus progressief strakker en steviger maken.

De behandeling kan toegepast worden in heel het gelaat, om de kaaklijn te verstevigen of rond de ogen. Ook de hals en decolleté kunnen op deze manier verstevigd worden.

Meerdere behandelingen zijn nodig om progressieve verbetering te bekomen. Meestal doen we 3 tot 5 behandeling om de maand. Het aantal behandelingen en het resultaat zijn afhankelijk van de te behandelen zone, de leeftijd, de mate van huidverslapping en individuele respons op de behandeling.

De behandeling is ideaal als u ze combineert met de forever young bbl om ook de huid zelf te verbeteren en te verjongen.

Een aangepast individueel behandelplan wordt opgemaakt tijdens de consultatie.

 

Verloop van de behandeling en nazorg

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op, om uw ogen te beschermen. Op de te behandelen zone wordt een beschermende gel aangebracht. De behandeling zelf is niet pijnlijk. Wel voelt u warmte, dit is het doel van de behandeling, opwarming van de dermis. Zodra de warmte te fel is en oncomfortabel wordt geeft u een teken en stopt de behandeling op deze plaats. Zo gaan we stap voor stap de volledige zone aanpakken en opwarmen.

Na de behandeling kan u uw normale activiteiten gewoon hervatten. De huid ziet wat rood en er kan soms wat zwelling optreden. Dit trekt weg na enkele uren tot dagen. Er mag make-up gebruikt worden om dit te camoufleren. U moet zich steeds goed beschermen tegen de zon de eerste maand na de behandeling.