Peelings

 

Bij een peeling worden één of meerdere chemische producten in verschillende lagen op de huid aangebracht, met als doel de oppervlakkige huidlaag te verwijderen. Hierdoor gaan we de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren, waardoor de huid een frissere uitstraling krijgt. Peelings kunnen gebruikt worden om een vale teint aan te pakken en te verbeteren, om kleine oneffenheden te verzachten en om onzuiverheden of verstopte poriën te verminderen. Meestal hebt u een 4 tal sessies nodig om de 3 tot 4 weken om een goed resultaat te bekomen.

 

Verloop van de behandeling en nazorg.

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Tijdens de peeling wordt de huid grondig gereinigd en wordt eerst een pre-peel aangebracht. Dan wordt de echte peeling aangebracht in verschillende laagjes. De peeling zelf kan soms wat branderigheid geven. Sommige peelings worden meteen afgespoeld, anderen moeten enkele uren ter plaatse blijven voor optimaal effect. Deze mag u dan zelf thuis afspoelen.

Na de behandeling ziet de huid wat rood. Enkele dagen later gaat de huid afschilferen, dit kan beperkt of zeer fel zijn. Deze symptomen zijn normaal en zijn het doel van de behandeling, vernieuwing van de huid. U kan deze symptomen verzachten met een hydraterende crème en make-up. Tussen de verschillende behandelingen moet u de huid goed beschermen tegen de zon om vorming van pigmentvlekken te voorkomen.

Peelings worden niet uitgevoerd als u allergisch bent aan één van de bestanddelen, als u een zeer gevoelige huid hebt of u zich onvoldoende kan beschermen tegen de zon. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding worden geen behandelingen uitgevoerd. Meestal doen we geen peelings tijdens de zomermaanden.