Inleiding

Mesotherapie is een behandeling waarbij met zeer fijne naaldjes een cocktail van vitaminen, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten en hyaluronzuur zeer oppervlakkig in de huid wordt ingebracht. De behandeling geeft een echte boost aan de huid. Hyaluronzuur is een molecule die van nature in de huid aanwezig is en zij zorgt voor een goede hydratatie van de huid. Hierdoor ziet de huid er glad, zacht en soepel uit. In de loop van de jaren verminderd de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid, waardoor de huid slapper en droger wordt en er ook dof en vaal gaat uit zien. Dit kan aangepakt worden met mesotherapie.

Indicaties

Mesotherapie kan in het volledige gelaat gebuikt worden om vale teint, slappe huid en fijne lijntjes aan te pakken. Hals en decolleté kunnen behandeld worden om de huid te hydrateren, fijne lijntjes te verminderen en de algemene conditie van de huid te verbeteren. Handen zeggen vaak veel over u leeftijd. Ook hier kan men de structuur en eclat van de huid verbeteren door mesotherapie.

Verloop van de behandeling

De te behandelen zone wordt eerst opgetekend en grondig ontsmet. Dan wordt het product met ultra fijne naaldjes zeer oppervlakkig in de huid ingebracht. Meestal plannen we 3 behandelingen om de 3-4 weken om een mooi resultaat te bekomen.

Na de behandeling

Vlak na de behandeling ziet de huid lichtjes rood en vertoont ze kleine bobbeltjes. Dit is het product zelf dat zo oppervlakkig in de huid wordt ingebracht dat het een beetje zichtbaar is. Dit verdwijnt echter na enkele uren. Make-up mag gebruikt worden na 4 uur.

Neveneffecten

Soms kan men enkele kleine blauwe plekjes hebben na de behandeling, doch deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen. Verder zijn er geen noemenswaardige neveneffecten beschreven.

Duur van effect

Het effect van mesotherapie is steeds tijdelijk. Meestal zijn er een 3-tal sessies nodig om een goed resultaat te bekomen. De behandeling kan dan herhaald worden na 6 maanden. Sommige patiënten kiezen ervoor een maandelijkse onderhoudsbehandeling te laten doen om een nog beter resultaat en frissere uitstraling te bekomen.

Wanneer kunnen we geen mesotherapie gebruiken?

Bij een gekende allergie of overgevoeligheid aan één van de bestanddelen kunnen we geen mesotherapie gebruiken. Bij infecties of ontstekingen op de huid. Ook tijdens zwangerschap en borstvoeding doen we geen behandelingen.