Medische lasers

 

Lasers zijn toestellen die licht produceren met een zeer hoge energie en zeer specifieke eigenschappen. Afhankelijk van de golflengte van dit licht kunnen we specifieke elementen in de huid behandelen, zonder de huid zelf te beschadigen. Er bestaan zeer veel verschillende lasers, voor evenveel verschillende toepassingen. De keuze van laser en golflengte hangt af van het probleem dat we wensen te behandelen.

Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid progressief, over de jaren, geleidelijk gaan uitzetten. Hierdoor gaan deze bloedvaatjes zichtbaar worden op de huid. Dit geeft een diffuse roodheid, kleine rode lijntjes of meer opvallende vaattekening op de aangetaste zones. Op langere termijn kan deze couperose een bacterieel onevenwicht en zelfs ontsteking veroorzaken. Couperose komt meestal voor op de neus en de wangen, maar kan het volledige gelaat aantasten.

Met onze couperose laser kunnen we deze uitgezette bloedvaatjes doen krimpen en de roodheid dus geleidelijk verminderen. Meestal zijn er 3 behandelingen nodig, om de maand, om een goed resultaat te bekomen. Nadien kunnen er onderhoudsbehandelingen aangeboden worden.

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op, om uw ogen te beschermen. Op de te behandelen zone wordt een beschermende gel aangebracht. De behandeling zelf is niet pijnlijk. U voel wat prikjes, warmte en soms wat branderigheid. Na de behandeling ziet de huid wat rood en soms kan er wat zwelling ontstaan. Dit trekt weg na enkele uren tot dagen. Er mag make-up gebruikt worden om dit te camoufleren. U moet zich steeds goed beschermen tegen de zon de eerste maand na de behandeling.

Er kunnen geen behandelingen uitgevoerd worden als u gebruind bent door zon of zonnebank of als u een zelfbruiner gebruikt hebt.

Pigmentvlekken

Zonnevlekken of lentigines zijn lichtbruine tot midden bruine pigmentvlekken die in de loop der jaren ontstaan op plaatsen die frequent blootgesteld zijn aan de zon. Ze komen dus vooral voor in het gelaat, op de hals en decolleté en op de handen. Deze vlekjes zijn vaak esthetisch storend en verraden uw leeftijd.

Met onze pigmentlaser kunnen we deze pigmentvlekken doen verbleken, zodat ze minder zichtbaar en dus minder storend worden. Meestal zijn er 2 behandelingen nodig, om de maand, om een goed resultaat te bekomen. Nadien kunnen er onderhoudsbehandelingen aangeboden worden.

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op, om uw ogen te beschermen. Op de te behandelen zone wordt een beschermende gel aangebracht. De behandeling zelf is niet pijnlijk. U voelt wat prikjes, warmte en soms wat branderigheid. Na de behandeling ziet de huid wat rood en kan er wat zwelling optreden. De pigmentvlekjes gaan eerst donkerder worden en verdrogen, zodat u een wat sproeterige huid krijgt. De verdroogde pigmentvlekjes gaan dan zeer fijn afschilferen en verdwijnen na een 10-tal dagen. Er mag make-up gebruikt worden om dit te camoufleren. U moet zich steeds goed beschermen tegen de zon de eerste maand na de behandeling. Ook op langere termijn is het belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken. De vlekjes worden immers veroorzaakt door UV stralen, zon en zonnebank, dus bij onvoldoende bescherming kunnen ze weer verschijnen.

Er kunnen geen behandelingen uitgevoerd worden als u gebruind bent door de zon of zonnebank of als u een zelfbruiner hebt gebruikt.

Acne

Acne ontstaat door overactiviteit van de talgklieren en verandering in de samenstelling van het talg. Hierdoor gaan de kliertjes makkelijker verstoppen en kunnen er bacteriën gaan woekeren. Dit geeft aanleiding tot comedonen, mee-eters en ontstekingen.

Acne wordt meestal eerst behandeld met plaatselijke producten, reinigingsgels, crèmes en zalven. Als dit onvoldoende is kan er een behandeling met antibiotica of isotretinoine overwogen worden. Bij patiënten die echter geen pilletjes mogen of wensen te nemen kunnen we laserbehandelingen overwegen.

Met onze acne laser gaan we met meerdere golflengtes werken, om de verschillende factoren die acne veroorzaken aan te pakken. De eerste is een blauw licht dat de bacteriën gaat verminderen. Het tweede is een rood licht om de ontstekingen, roodheid en oneffenheden te verbeteren. Het derde is infrarood licht, dit gaat de fibroblasten stimuleren, waardoor de talgklieren samengedrukt worden en dus weer kleiner en minder actief worden. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om een goed resultaat te bekomen. Het aantal sessies varieert individueel, afhankelijk van de ernst van de acne en de respons op de behandeling.

U komt best naar uw afspraak met een goed gereinigde huid en zonder make-up. Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op, om uw ogen te beschermen. Op de te behandelen zone wordt een beschermende gel aangebracht. De behandeling zelf is niet echt pijnlijk. U voelt wat prikjes, warmte en soms wat branderigheid. Na de behandeling ziet de huid wat rood en kan er soms wat zwelling optreden. Dit verdwijnt na enkele uren tot dagen. U moet zich steeds goed beschermen tegen de zon de eerste maand na de behandeling. Tevens is het belangrijk dat u de juiste dagelijkse verzorgingsproducten gebruik om uw acne te behandelen.

Er kunnen geen behandelingen uitgevoerd worden als u gebruind bent door zon of zonnebank of als u een zelfbruiner hebt gebruikt.

Ontharing

Met onze ontharingslaser kunnen we ongewenste beharing aanpakken. Bij elke behandeling wordt een deel van de haarwortel beschadigd, zodat het nieuwe haartje wat uit deze haarwortel terug groeit geleidelijk fijner wordt en trager groeit, tot de haarwortel geen nieuw haar meer kan produceren. Meestal zijn er 6 tot 8 sessies nodig op een bepaalde zone om een goed resultaat te bekomen. Het interval tussen de behandelingen wisselt, afhankelijk van de plaats op het lichaam en de snelheid waarmee de haren terug groeien.

De dag voor de behandeling moet u de te behandelen zone scheren. Tijdens de behandeling krijgt u een speciale bril op, om uw ogen te beschermen. Op de te behandelen zone wordt een beschermende gel aangebracht. De behandeling zelf is niet pijnlijk. U voelt wat prikjes, warmte en soms wat branderigheid. Na de behandeling is de huid soms wat rood. U moet zich steeds goed beschermen tegen de zon de eerste maand na de behandeling.

Er kunnen geen behandelingen uitgevoerd worden als u gebruind bent door de zon of zonnebank of als u zelfbruiner hebt gebruikt. Als u gewend bent om de haren op de te behandelen zone te epileren, moeten we soms enkele maanden wachten tot de haargroei weer op gang is gekomen. Zonder actief groeiende haren heeft de behandeling minder effect.